Χ. Ακάρ για ελληνογαλλική συμφωνία: Η αναζήτηση συμμαχιών βλάπτει το ΝΑΤΟ (video)

  • October 24, 2021
  • Comments Off on Χ. Ακάρ για ελληνογαλλική συμφωνία: Η αναζήτηση συμμαχιών βλάπτει το ΝΑΤΟ (video)

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με δημοσιογράφους στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και έκανε δηλώσεις για τα F-16,  για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία αλλά και για τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία δήλωσε πως “παρόλο που είμαστε στο ΝΑΤΟ, η αναζήτηση μερικών συμμαχιών βλάπτει επίσης το ΝΑΤΟ και τις διμερείς σχέσεις και υπονομεύει την εμπιστοσύνη.”

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, έκανε λόγο για μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση. “Αναμένουμε να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνάντησης το επόμενο διάστημα” δήλωσε ο Χ. Ακάρ.

Αναφορικά με το ζήτημα των F-16, ο Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει προσφορά στην Άγκυρα έναντι του 1,4 δισ. δολαρίων, που έχουν δώσει οι Τούρκοι για τα F-35, λέγοντας ότι “οι εργασίες ξεκίνησαν, έχει ξεκινήσει η τεχνική μελέτη και παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία”

Στην Ουάσινγκτον, πάντως, τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιτρέψουν την πώληση F16 στην Τουρκία, ζητεί από τις Επιτροπές Διεθνών και Άμυνας της Γερουσίας, συνασπισμός οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουάσιγκτον με επικεφαλής το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας HALC. Λένε ότι η πρόσβαση στα αμερικανικά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των F-16, είναι προνόμιο που πρέπει να κερδίσει η Τουρκία και όχι ένα εκ προοιμίου δικαίωμα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, F-16, NATO, ελληνογαλλική συμφωνία, συνάντηση με Νίκο Παναγιωτόπουλο, Χουλουσί ΑκάρΟ Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με δημοσιογράφους στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και έκανε δηλώσεις για τα F-16,  για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία αλλά και για τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του. Ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία δήλωσε πως “παρόλο που είμαστε στο ΝΑΤΟ, η αναζήτηση
www.ertnews.gr