Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ και οι προσεγγίσεις της Τουρκίας

  • October 25, 2021
  • Comments Off on Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ και οι προσεγγίσεις της Τουρκίας

Η εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου μεταφέρθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για να συνομιλήσει με τον Σπύρο Πλακούδα, Επ. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας στην Rambdan Academy με έδρες το Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι.

Σκοπός ήταν να διερευνήσει μαζί του την πρόοδο της αμυντικής συνεργασίας που έχει υπογράψει τον Νοέμβριο του 2020 η Ελλάδα με τα ΗΑΕ και που ήταν η πρώτη του είδους της χώρας μας με άλλο κράτος. Εξετάστηκαν επίσης οι προσπάθειες που κάνει η Τουρκία για να επαναπροσεγγίσει τις Μοναρχίες του Κόλπου, καθώς και την Αίγυπτο -με τις οποίες είχαν επιδεινωθεί οι σχέσεις της τα τελευταία χρόνια- και ποιο αποτέλεσμα έχουν φέρει μέχρι στιγμής αυτές οι κινήσεις της Άγκυρας.

Έγινε, επίσης, αναφορά στη σημασία και το ρόλο της 35ης Παγκόσμιας Έκθεσης, που ξεκίνησε πριν μερικές μέρες στο Ντουμπάι και η οποία είναι η πρώτη διεθνής εκδήλωση αυτού του μεγέθους στην μετα-Covid εποχή, αλλά και η πρώτη φορά που διοργανώνεται ο εν λόγω θεσμός στην περιοχή της Μ. Ανατολής, Αφρικής και Ν. Ασίας. Η Ελλάδα είναι μια από τις 192 χώρες που παίρνουν μέρος, διαθέτοντας εθνικό περίπτερο.

www.ertnews.gr

Αρθρογραφία, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ, Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, Σπύρος ΠλακούδαςΗ εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου μεταφέρθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για να συνομιλήσει με τον Σπύρο Πλακούδα, Επ. Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας στην Rambdan Academy με έδρες το Αμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι. Σκοπός ήταν να διερευνήσει μαζί του την πρόοδο της αμυντικής συνεργασίας που
www.ertnews.gr