Ιταλία: Σοκ για πορεία αρνητών της μάσκας στο Bergamo

  • April 18, 2021
  • Comments Off on Ιταλία: Σοκ για πορεία αρνητών της μάσκας στο Bergamo

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σοκ και δέος επικρατεί σήμερα στο Bergamo, με εκδήλωση αρνητών της μάσκας στην πόλη σύμβολο της πανδημίας.

Με την πρωτοβουλία ονόματι “No Paura Day” (“Ημέρα Δίχως Φόβο”), οι αρνητές αμφισβητούν την γνησιότητα του στρατιωτικού κομβόι που πέρασε πέρυσι στις 18 Μαρτίου στην πόλη για να μεταφερθούν τα φέρετρα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιφερειών λόγω κόρευσης των τοπικών, υποστηρίζοντας μάλιστα την θεωρία πως πρόκειται περί σκηνοθετημένης σκευωρίας για να τρομοκρατηθούν οι πολίτες.

(AP Photo/Luca Bruno)

Η απίστευτη αυτή πορεία λαμβάνει χώρα σε μια επαρχία όπου επίσημα οι αριθμοί αναφέρουν περίπου 6.500 θύματα από τον Covid, αν και οι φόβοι είναι πως ο αληθινός αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν διπλάσιος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εκδήλωση με μότο “Για την ελευθερία σκέψης και λόγου” δέχτηκε ποικίλες και σφοδρές αντιδράσεις. Παρόλα αυτά, η εκδήλωση θα ξεκινήσει σήμερα στις 5, αν και δεν γνωρίζουμε το πόσοι θα παρευρεθούν.

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Bergamo, covid, ΙταλίαΑνταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής Σοκ και δέος επικρατεί σήμερα στο Bergamo, με εκδήλωση αρνητών της μάσκας στην πόλη σύμβολο της πανδημίας. Με την πρωτοβουλία ονόματι “No Paura Day” (“Ημέρα Δίχως Φόβο”), οι αρνητές αμφισβητούν την γνησιότητα του στρατιωτικού κομβόι που πέρασε πέρυσι στις 18 Μαρτίου στην πόλη για να μεταφερθούν
www.ertnews.gr