Τα πλοκάμια του “Πήγασου”: Τι είπε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο (video)

  • July 22, 2021
  • Comments Off on Τα πλοκάμια του “Πήγασου”: Τι είπε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο (video)

Σε θρίλερ κατασκοπείας εξελίσσεται η υπόθεση «Πήγασος», με το παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπών που παρακολουθούσε χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων. Ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας που αποκάλυψε το σκάνδαλο μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

Το λογισμικό παρακολούθησης με την κωδική ονομασία “Πήγασος”, ανήκει στην εταιρεία NSO, με βάση το Ισραήλ.

“Εκατοντάδες ανθρώπων έπεσαν θύματα υποκλοπής, μέσω αυτού του εργαλείου, ανάμεσά τους και 200 δημοσιογράφοι. Οι «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» ανησυχούν ιδιαίτερα μετά από αυτή την αποκάλυψη” λέει η εκπρόσωπος του οργανισμού Πολίν Αντές-Μιβέλ. Τόσο αυτή όσο και ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας που αποκάλυψε το παγκόσμιο σκάνδαλο υποκλοπών, Λοράν Ρισάρ, μιλούν αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τον αντίκτυπο του Pegasus Project.

“Νομίζω το πιο σημαντικό εύρημα είναι η διαπίστωση ότι υπάρχουν θύματα σε περισσότερες από 50 χώρες, στοχοποιημένα από 10 κυβερνήσεις. Είναι εκπληκτικό το εύρος” λέει ο Λοράν Ρισάρ.

Δυτικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να ερευνήσουν ποιοι κρύβονται πίσω από τη σκοτεινή υπόθεση.

“Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της κατασκοπείας, δείχνουμε τα πρόσωπα των θυμάτων, ανακαλύπτουμε ότι δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, πολιτικοί αντίπαλοι,έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των υποκλοπών και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί είναι μιας παγκόσμιας εμβέλειας επίθεση στη δημοκρατία παγκοσμίως” επισημαίνει ο Λοράν Ρισάρ.

Η δημοσιογραφική ομάδα, προϊδεάζει για νέες αποκαλύψεις ενώ δεν έχουν προκύψει στοιχεία για την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης, Ελβίρα Κριθάρη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, λογισμικό Πήγασος, Λοράν Ρισάρ, στην ΕΡΤΣε θρίλερ κατασκοπείας εξελίσσεται η υπόθεση «Πήγασος», με το παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπών που παρακολουθούσε χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, ακτιβιστών και δημοσιογράφων. Ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας που αποκάλυψε το σκάνδαλο μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ. Το λογισμικό παρακολούθησης με την κωδική ονομασία “Πήγασος”, ανήκει στην εταιρεία NSO, με βάση το Ισραήλ. “Εκατοντάδες ανθρώπων έπεσαν θύματα υποκλοπής, μέσω
www.ertnews.gr