Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας

  • July 30, 2021
  • Comments Off on Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας

Η διάρκεια νόσησης COVID-19 όταν ένας ασθενής μολυνθεί με το στέλεχος “Δέλτα” έχει αυξηθεί, ενώ αντίθετα η περίοδος επώασης έχει μειωθεί. Αυτό υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Rospotrebnadzor και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων Αλεξάντερ Γκορέλοφ σε συνέντευξη του στο Ria Novosti. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο επιστήμονα, «ο γονότυπος του στελέχους ” Δέλτα” χαρακτηρίζεται από ταχύτερη μεταδοτικότητα και επώαση του ιού, αλλά και από την σοβάροτερη νόσηση των αθενών που θα μολυνθούν».

Ταυτόχρονα ο Αλεξάντερ Γκορέλοφ σημείωσε πως «όπως και με τη μόλυνση από άλλα στελέχη, έτσι και στην περίπτωση του στελέχους “Δέλτα”, η σοβαρότητα της νόσησης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ιικό φορτίο που έλαβε ένα άτομο κατά τη διάρκεια της μόλυνσης και την κατάσταση ανοσίας στην οποία θα βρεθεί όταν τον συναντήσει ο ιός». Τέλος ο Ρώσος επιστήμονας τόνισε με έμφαση την ανάγκη εμβολιασμού προκειμένου οι πολίτες να προστατετυούν από τη νόσο του Covid-19.

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, κορονοϊός, ΡωσίαΗ διάρκεια νόσησης COVID-19 όταν ένας ασθενής μολυνθεί με το στέλεχος “Δέλτα” έχει αυξηθεί, ενώ αντίθετα η περίοδος επώασης έχει μειωθεί. Αυτό υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Rospotrebnadzor και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων Αλεξάντερ Γκορέλοφ σε συνέντευξη του στο Ria Novosti. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο επιστήμονα, «ο
www.ertnews.gr