Βρετανία: Kίνητρα για την ενθάρρυνση της ποδηλασίας και του βάδην – Πώς επηρέασε η πανδημία στη λήψη της απόφασης

  • July 30, 2021
  • Comments Off on Βρετανία: Kίνητρα για την ενθάρρυνση της ποδηλασίας και του βάδην – Πώς επηρέασε η πανδημία στη λήψη της απόφασης

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία, την ενθάρρυνση των πολιτών σε ένα πιο υγιές τρόπο ζωής προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών της και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας.

Συγκεκριμένα η Βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 338 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων, αλλά και για να προωθήσει το βάδισμα στην Αγγλία. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι θα καταστήσει μόνιμη τη στροφή που καταγράφηκε από την πανδημία, προς την ποδηλασία στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη ενός ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα.

Το 2021, η απόσταση που διήνυσαν οι Βρετανοί με ποδήλατο σε μίλια αυξήθηκε κατά 46%, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

«Εκατομμύρια από εμάς διαπίστωσαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πως το ποδήλατο και το βάδισμα αποτελούν τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσουμε την φόρμα μας, να μειώσουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και να κάνουμε το ελάχιστο για το περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, βάδισμα, Βρετανία, ποδηλασίαΣε μια σημαντική πρωτοβουλία, την ενθάρρυνση των πολιτών σε ένα πιο υγιές τρόπο ζωής προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών της και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της χώρας. Συγκεκριμένα η Βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 338 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων, αλλά και για να προωθήσει το βάδισμα
www.ertnews.gr